Известният български режисьор Петър Попзлатев е настанен в болница в Дупница след катастрофа на главен път Е-79, съобщава struma.bg.

Пътният инцидент е станал в събота сутринта около 8,00 часа край бобошевското село Блажиево. Режисьорът пътувал за Гърция, бил сам в автомобила си. По неизвестни причини колата му се удря в друг автомобил на пътя и се забива в мантинелата.

Очевидци на пътния инцидент потърсили помощ на тел. 112. На място е пристигнала линейка на Спешен център - Дупница. Пристигнал и полицейски патрул. Режисьорът е бил в съзнание.

След преглед е установено, че е с комоцио и няколко спукани прешлена на гръбначния стълб. Настанен е за лечение в частната болница в Дупница без опасност за живота.

В другия автомобил пътували трима души. От тях няма пострадали.

Петър Попзлатев е учил в Сорбоната и в института "Луи Люмиер". Пробива в киното с документалния "Труден избор". Първият му игрален филм е "Аз, Графинята", който печели награда за най-добър пълнометражен филм в Торино през 1989 г.; голяма награда на журито в Анже през 1990 г.; "Сребърен делфин" за режисура и "Сребърен делфин" за операторско майсторство (1990) на Фестроя в Сетубал, Португалия; награда на ФИПРЕСИ през 1989 г. и награда за женска роля на Червенокръсткия фестивал във Варна през 1989 г.