Река Черна Места, която минава през едноименното село в община Якоруда, подкопа част от пътя за Юндола. Това стана в резултат на силните дъждове, изсипали се през изминалата нощ в района на Белмекен, които повишили значително нивото на местната река с близо метър над обичайното.  Обилният дъжд е причинил и скъсване на водопровода и водохващането, поради което населеното място е без вода. Има наводнени мази и дворове на къщи, съобщи кметът на с. Черна Места Джемал Шарански. 

Хората от селото разказват, че около 2 часа през нощта небето над селото сякаш се разкъсвало от силни гръмотевици. Дъждът, който се изсипал буквално за минути, напълнил коритото на реката. Нивото на водата в реката се вдигнало толкова високо, че са оставали само 50 сантиметра, за да прелее през стената и да стигне до къщите, предаде БНТ.

Кметът Джемал Шарански каза, че ще се опитат да оправят водопровода до утре вечерта.

От пожарната служба обяснили на кмета, че няма изпуснато водохващане към язовир Белмекен. Разрушеният участък от пътя е ограничен със знаци като движението се осъществява само в едната лента. Предстои от Областно пътно управление да укрепят проблемния скат на пътя.