Полицията разшири периметъра на търсенето на момченцето, което изчезна мистериозно на 22 октомври вечерта и бе обявено за издирване от родителите си. По техните думи Мариян, който е на година и шест месеца, е изчезнал от двора на дома им в покрайнините на стражишкото село Николаево. Детето си играело при камара тухли под надзора на баща си Стоян и още няколко роднини. Бащата обаче говорел по телефона, а след като се обърнал, от момчето, което едва било проходило, нямало и следа, предаде "24 часа".

Второ денонощие над 100 души - полиция със следови кучета, пожарникари, жандармерия и доброволци, претърсват района на дома му и горите край Николаево. След сигнала за изчезналото дете бродили с термокамери и дори го търсили в кладенец, но без резултат.

Мистерията с малкия Мариян кара разследващите да се съмняват в показанията на ромската фамилия за мястото и начина на изчезване на детето. Допуска се, че може да е продадено или да е жертва на инцидент, казаха близки до случая. Извършват се допълнителни разпити на всички членове на семейството и техни близки.

"Работи се по няколко версии", каза пред БНР директорът на областната дирекция на МВР във Велико Търново Димитър Машов: "Има образувано досъдебно производство, нито една версия не се изключва, но за съжаление, все още детето го няма".

На въпрос отвличане или продажба на детето от страна на родителите сред проверяваните версии ли са, Димитър Машов отговори: "Проверяваме всички възможни версии. Продължаваме да претърсваме района, тъй като районът е труднодостъпен, горски район".

На място работят и психолозите от Института по психология на МВР.

Днес в акцията се включили и служители от горнооряховското районно, които обхождат сечище край друго великотърновско село, където ромите работили като дървосекачи.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 182, ал.1 за неупражнен контрол и неположени грижи за детето. Предвиденото от закона наказание е до 3 години затвор и обществено порицание.

Междувременно полицията разпространи призив във връзка с изчезналото момченце в Николаево:

ОДМВР - В. Търново търси съдействието на гражданите във връзка с издирваното дете от с. Николаево. По този повод призоваваме всички граждани, пътували на 22.10.2019 г. /вторник/ за времето от 17,30 до 19,30 ч. по маршрут Стражица - с. Николаево - Попово и обратно да се свържат с дежурната част на ОДМВР - В. Търново на тел. 0888 481209.