Мъжът, катастрофирал в понеделник с училищния автобус в Кюстендилско, е получил инфаркт, но е положил усилия да спре машината, съобщиха от прокуратурата.

Вчера, около 15 ч., в село Слокощица, община Кюстендил, стана пътнотранспортно произшествие с училищен автобус, превозващ деца.

По първоначални данни, по време на движение на автобуса, на управляващия го водач му прилошало. Въпреки здравословния проблем, мъжът положил усилия да приведе автобуса в покой - направил опит да спре встрани от пътя, като използвал и ръчната спирачка, съобщиха от прокуратурата. В резултат на действията му автобусът е спрял, причинявайки леки щети на ограда на къща.

Няма пострадали деца, както и други лица от возещите се в автобуса по време на инцидента. Не се е наложило оказване на медицинска помощ.

Водачът на автобуса е починал, а според издадено първоначално заключение от съдебен лекар смъртта е настъпила вследствие на получен инфаркт. Очаква се заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза, допълват от прокуратурата.

За училищния автобус има сключен договор и разрешително за извършване на такава дейност с община Кюстендил.