Огромен скандал избухна с бургаския сърфист Петър Морчев на турския остров Гьокчеада в Егейско море. Неговата 15-годишна дъщеря е била ранена от българска инструкторка, след като карала кайт сърф. Впоследствие Петър се е сбил с приятеля на българката, после е дал показания в полицията, които били изтрити.

"С жена ми и трите ни деца сме на почивка в Гьокчеада. Вчера 15-годишната ни дъщеря излезе да кара кайт сърф с едно момче. Тъй като вятърът е бил слаб, двамата навлезли в зона, в която е имало опънато въже с тапи. Впоследствие разбирам, че това е зона, която се използва от Елена Димитрова - кайт сърф инструктор в училище "Гьокчеада кайт сърф". Но, за да има такъв коридор за тренировки, той трябва да е широк 25 метра и да е навътре 25 метра в морето, като е обезопасен с шамандури с байряци, а на брега да има табели, които да упоменават, че това е коридор за кайт училище", разказа Петър за "Петел".

"В този момент в тази зона не е имало деца на Елена и нашите две деца не са пречили на никого. Елена, изглежда, се е ядосала и тръгнала да гони двете деца. Не могла да стигне момчето и връхлетяла върху дъщеря ми. Крещяла зад нея, засилила кайта си и я ударила с въжетата. После я ритнала и с дъската. В резултат на ударите дъщеря ми е с прорезна рана на крака. Добре, че не е била ударена един метър по-нагоре, защото можеше да й разрежат артерия и сега да сме в моргата.

Снимка: Petel.bg

След като бях информиран за инцидента, аз отидох на мястото, където имаше едни заграждения и ги премахнах. При мен дойде приятелят на Елена - Петко Пейчинов. Удари ме, аз го ударих, разменихме си удари. После той удари Елена. След като дойдоха полицаи, бях обвинен, че съм нанесъл лека телесна повреда на Елена, въпреки че не аз я ударих", отбеляза Морчев.

Той уточни, че инцидентът е станал в 17 часа вчера и до 2 часа след полунощ е давал показания в полицията. "Накрая полицаят ми каза, че е изтрил показанията и утре ще ми се обади да ги повторя. Днес, обаче не ме потърсиха и аз наех адвокат, тъй като настоявам да дам показания."

Явно опитват да потулят случая, тъй като бащата на Пейчинов е дипломат и той се ползва с протекции, изтъква Морчев.

"След като полицията ми отказва съдействие, аз трябва да търся други решения заради справедливостта. Всичко можеше да приключи с извинение от страна на Елена, а сега искат да изкарат, че такъв инцидент не е имало", заключи той.