Двама от тримата ранени след тежката катастрофа, която стана в късния следобед в четвъртък на разклона за село Гавраилово край Сливен, остават в тежко състояние в областната болница на града, а единият е в кома и на командно дишане. Загинаха и двамата шофьори на бусовете заедно с още двама от пътниците.

Двама от оцелелите са в Отделението по реанимация с тежки съчетани травми и с опасност за живота. В по-тежко състояние е единият мъж, който тази нощ е претърпял черепно-мозъчна операция. В момента е в кома, на командно дишане, съобщиха от МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

Вторият пострадал също е с лицево-челюстни травми. И при двамата пациенти има счупвания на крайниците. Третият е приет в Отделението по неврохирургия, но е контактен, уточняват от болницата.

Трима от четиримата загинали при зверската катастрофа са служители на сливенската фирма "Динас" АД, съобщи местният сайт Sliveninfo.

Там работят и тримата ранени, които са настанени за лечение в областната болница на Сливен. Фирмата добива кварцит от кариера край село Струпец, който се използва в металургията и строителството. Именно от кариерата край Струпец са се връщали шестимата работници на фирмата.

На главния път София - Бургас техният бус е ударен от микробус, който по първоначални данни, е навлязъл в насрещното движение. След удара двата автомобила са се запалили.

Загинал е и шофьорът на въпросния микробус, който е с великотърновска регистрация. Движението по Подбалкански път снощи беше спрно за дълго време, а колите преминаваха по обходен маршрут.