Временно е преустановено движението на пътни превозни средства по бул. "Цариградско шосе" при 4-ти километър.

Вижте още снимки тук >>>

Причината е катастрофа, при която "Мерцедес" се е забил в системата за съхранение газ, която подава горивото към колонките.

Снимка: БТА

"Кола е ударила системата, в която се съхранява газ, и е причинила теч. Мястото на инцидента е отцепено, като служители на търговския обект са предприела мерки за спирането на теча", обясниха за Dir.bg от МВР.  

В момента се чакат помпа и цистерна, за да източат горивото от ударената цистерна.

"От нея има изтичане, тъй като е нарушена херметичността й", каза Красимир Димитров от Столичната община и обясни, че няма риск за населението.

"Няма опасност за хората около бензиностанцията, където стана инцидент", съобщиха от общината и столичната пожарна. Пред медиите Красимир Димитров - началник на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" в СО, обясни, че, за да се изведат хората от спирките, се е наложило локалното платно на Цариградско шосе да бъде пуснато само за градския транспорт.
Снимка: БТА

Миризмата на газ се усеща само в района около бензиностанция, а проследяването на качествата на въздуха продължава.

"Днес в 14.15 ч. автомобил катастрофира в бензиностанция на бул. "Цариградско шосе", а от удара започна изтичане на газ. Ударената цистерна е била с обем около 10 кубика", уточниха от пожарната и допълниха, че максимално бързо е започнало нейното преточване.

Все още не е ясна причината за катастрофата, тежко пострадали при инцидента няма.

Движението на градския транспорт се осъществява в локалното платно.

На място има пожарни коли и полиция. Образували са се и задръствания.