Районната прокуратура в Горна Оряховица разследва инцидент с жена, паднала от висок етаж в Многопрофилната болница в града, съобщи за БТА ръководителят на прокуратурата Даниела Харитонова.

Произшествието е станало днес следобед. Извършва се оглед на мястото, разпитват се свидетели, образуваното досъдебно производство е по чл. 127 от НК, назначени са експертизи, уточниха от прокуратурата.

На 8 май около 13.30 часа в отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ- Горна Оряховица е приета бременна жена в петия месец. След преглед е установено, че плодът е мъртъв, след което младата жена е хоспитализирана, за да се предизвика изхвърляне на мъртвия плод.

Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции, но процедурата не е била финализирана. На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната - хематокрит НСТ, хемоглобин, тромбоцити и др., които до днешния ден са били в норма.

В неделя по обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение сигнализират за инцидент - млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ. Бременната жена е откарана в тежко състояние в ОАРИЛ на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново.

Сигналът за инцидента в полицията е подаден в 15.40 ч.

Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица се стигнало до заключението, че младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да излезе през прозореца извън отделението. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място.

Жената в тежко състояние била откарана в Отделението по реанимация на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново.

Тя е с опасност за живота, в момента е в операционна зала, уточниха от пресцентъра на Великотърновската болница.