Не мога да повярвам! Няма нормална логика, която да го накара да посегне на живота си. Това каза по повод самоубийството на любимия си Румен Андреев неговата половинка Валя Агаина.

Източник на Dir.bg от близкото обкръжение вече опроверга първоначалната версия за семеен скандал и съобщи, че бившият зам.-вътрешен министър не е показал психологически симптоми на човек, който е решил да се самоубива. Това бе потвърдено и от изказването на Валя Агаина пред Epicenter.bg. Нищо не подсказвало, че Андреев ще посегне на живота си. В събота сутринта той, както обикновено, отишъл на лов с приятели. Върнал се обаче малко по-рано от обичайното - към 14.30 часа и легнал веднага да си почива. Към 18 часа съпругата му отишла да го събуди, той с голяма неохота станал. "Едвам, едвам се вдигна", каза Агаина. Тя го помолила да отиде да купи хляб от магазина в селото, излязла навън да прибере прането от простора и в един момент чула изстрел. Като се върнала във вилата, го видяла проснат на земята в хола, оплискан в кръв. Обезумяла Агаина изтичала до съсед лекар. Когато докторът го видял, само казал: "Той вече няма нужда от мен".

В последните години Румен Андреев страдал от тежко заболяване на тазобедрената става, придружено с нетърпими на моменти болки. Взимал болкоуспокоителни, но все по-често прибягвал до алкохола. Съпругата му го е молела да спре с пиенето. "Криеше се, за да пие. Казвах му - спри да пиеш! Много го болеше! Но каквото и да е било, няма нормална логика, за да го направи! Не съм очаквала, че може да посегне на живота си. Той не е такъв човек. Как можа да сътвори такава глупост? Как ще живея без него", чуди се Валентина Агаина. Тя търси мотив или повод - какво точно го е накарало да посегне към пистолета. Чуди се, защо се е върнал толкова рано от лов, допуска, че още тогава той не се е почувствал добре.

"Мъча се да намеря логика, няма! Хората и рак имат, и пак живеят! Да, болките му в ставата бяха адски, но той е винаги е бил силен като характер и като дух. Като го видях в много къв, мислех си, е диша и повиках лекар. Той само като го видя, каза: "Не"! Не мога да повярвам!", разказва Агаина.

Веднага се обадила в полицията, първо доши от 8-о РПУ, после от СДВР, накрая от Съдебна медицина. До 5 часа сутринта продължил огледът и разследването. Няма съмнение, че е става въпрос за самоубийство, но на трупа ще бъда направена аутопсия.