Екипи на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са изтеглили микробус с пациенти на хемодиализа и друг автобус със седем пътници, затънали в снега по пътя Добрич-Балчик, съобщи директорът на службата комисар Дарин Димитров. Автомобилът с болните е аварирал край село Сенокос на път за болницата в Добрич. Пожарникарите са помогнали и на пътническия микробус, принудително спрял до село Безводица, съобщава БТА.

От снежните преспи са изтеглени и три автомобила с шестима пътници, затънали край село Одърци, и още две коли с четирима пътуващи край село Бежаново, посочиха от регионалната дирекция.

Натрупаната снежна покривка в Добричкия регион в последното денонощие е 12 сантиметра, а падналото количество валежи - 10.9 литра на квадратен метър. Шофьорите да предприемат пътувания само с автомобили, подготвени за зимни условия, и да следят прогнозата за времето, апелират от областната управа.

Снеговалежът в Добричка област спря, но пътищата в региона попаднаха в капана на заледяванията заради ниските температури, които по данни на Областния съвет за сигурност тази сутрин бяха от минус 5 до минус 2 градуса.

Силният вятър и навяванията са образували на места преспи, високи до 1,5 метра и това усложни обстановката по пътищата, съобщи дежурният в Областно пътно управление в Добрич. 35 машини обработват пътните настилки във всички направления на републиканската пътна мрежа. Заради навяванията, непроходим е пътят Дуранкулак-Кардам, през Рогозина, и пътят е затворен за движение.

Остава в сила и ограничението по пътя Добрич-Силистра за товарни автомобили над 12 тона. Институциите информират за закъсали в преспите автомобили през изминалата нощ. От Автогара-Добрич съобщават, че автобусите тази сутрин тръгват по всички извънградски линии.

В община Добричка събират сведения за движението на ученическите автобуси - дали са пристигнали навреме до класните стаи. По всяка вероятност, занятията ще бъдат с намалени часове, поясни секретарят на общината Соня Георгиева.