Пожар остави семейства без дом в Божурище. Сигналът на 112 бил подаден малко след 22 часа. На място се отзовават 4 пожарни екипа, които се бориха със стихията с часове през нощта. Огънят е тръгнал от втория етаж, хората бяха евакуирани, няма пострадали, съобщи МВР.

Снимка: bTV

Местните жители разказаха пред Нова телевизия, че апартаментът, от който са се разпространили пламъците, е на възрастен мъж с психични проблеми, който по-рано през деня заплашил да се самозапали и по думите им го сторил. Първоначално се появи информация, че той е загинал, защото той не е видян да напуска жилището си, но тя не се потвърди.

Снимка: Кадър от Нова телевизия

Кметът на Божурище осигури хотел за хората, които останаха на студено заради пожара. Част от тях приеха, но други се притесняваха от набези на мародери и останаха да пазят жилищата си цяла нощ.

Снимка: Кадър от Нова телевизия

Огънят напълно е унищожил покрива на двуетажния блок и макар вече да е почти напълно потушен, тази сутрин все още от сградата се издига пушек и пожарникарите продължават работа, тъй като тя е с гредоред. Напълно изгорели са 4 от жилищата. 

Експерти от пожарната изясняват какви точно се е случило.

"В първите минути съседката ми извика и каза, че има дим, излязохме, обадихме се на 112 и след това огънят тръгна", разказа днес една от жените от блока Хрисула Христова, която все още не е допусната до изгорелия си дом. 

Тя каза, че няма представа как ще изкарат зимата. Синът й съпругът й, които работят в чужбина, се връщат.