Дете и двама души са в болница, след като пострадаха при пожар в къща в разградското село Езерче, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Огънят е пламнал около 5 часа тази сутрин. Веднага към мястото на инцидента е изпратен пожарен автомобил от Цар Калоян, а половин час по-късно - и втори екип от Разград, който да подпомогне потушаването на пламъците.

Огънят е погълнал цялата покривна конструкция на къщата, домашно имущество, черна и бяла техника. 55-годишна жена е откарана в болницата Русе със 70% изгаряния. В болница са и 8-годишно момче, което е с 30% изгаряния и 57-годишен мъж - с 5% изгаряния.

Извършва се оглед на местопроизшествието и се разследват причините за пожара.

Общо 103 пожара са загасени през последното денонощие, съобщиха на сайта си от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Звената на пожарната са реагирали на 137 сигнала за произшествия. Информацията е актуална към 6:00 часа днес.

С преки материални щети са възникнали 25 пожара, от които десет са били в жилищни сгради. Без нанесени щети са 78 пожара, от които 54 са били в сухи треви, горска постеля и храсти. Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които три са при катастрофи в транспортни средства.