Пожар унищожи четири сгради на две улици в старинния квартал "Вароша" над Американския колеж във Велико Търново тази сутрин. Няма жертви и ранени хора, но щетите са големи, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Огънят избухнал около 9 часа сутринта, а десетки огнеборци с 4 специализирани автомобила се бориха три часа, докато успеят да локализират пожара.

Пожарът е обхванал четири къщи, построени на калкан на две улици. Най-хубавото е, че нямаме нито загинали, нито пострадали, съобщиха  от пожарната.

По първоначалната информация на полицията, огънят е тръгнал тази сутрин от къща, обитавана от клошар и е обхванал съседни постройки в кв. "Варуша".

По първоначална информация огънят е тръгнал от къща на клошар и е обхванал съседни постройки. На мястото там е имало , са били натрупани много гуми и стари вещи, което е затруднило работата на огнеборците.

Причините за пожара са в процес на изясняване.

Съседи разказаха, че огънят избухнал в дома на пенсионер и бивш военен на ул."Поборническа" и бързо се пренесъл на останалите три сгради, свързани с общ ламаринен покрив.

"Първоначално той се опитвал сам да гаси, отдолу аз подлагах легени, защото течеше вода. После започна да думка с някакво дърво, щом отворих вратата, видях въглените и разбрах, че всички горим", разказва една от пострадалите, живееща къща на ул. "Колю Гайтанджията".

Чули са се и два взрива, дошли от къща, в която имало газови бутилки. На мястото на пожара имало и натрупани много гуми и стари вещи, което също затрудни работата на огнеборците.

На мястото има два пожарни автомобила, които продължават работата си, с цел предотвратяване разпространяването на пламъците. Три полицейски екипа оказват съдействие на огнеборците. На мястото е и цялото ръководство на пожарната.

Две семейства, обитавали постройките, които са унищожени от пожара, ще бъдат настанени в оборотни общински жилища още днес, съобщи заместник-кметът проф. Георги Камарашев.