Пострадалият от диво прасе турист в Стара планина няма застраховка. Това означава, че той ще плати разходите по спасителната акция, съобщава Нова тв. Мъжът е с контузия на крака и без опасност за живота.


Както е известно, туристът пострада, след като беше нападнат от диво прасе. Инцидентът е станал под връх Ботев.Туристът се качвал сам към най-високия връх, когато на излизане от Тарзановата пътека видял как диво прасе се впуска срещу него и го напада. Първа помощ на пострадалия са оказали наблизо преминаващи други туристи, които подават и сигнал.

10 спасители на Планинската спасителна служба от Карлово, Калофер и Пловдив са организирали спасителна акция за транспортиране на 51-годишния мъж от подножието на връх Ботев до карловска болница.

,,Странна работа. Много е рядко там диво прасе да се срещне на открито, извън гората. Като го е усетило, то се е качило нагоре по пътеката, но явно други туристи са слизали и то се е подплашило и е тръгнало с голяма скорост към мъжа. Той се е опитал да се отмести, но не е успял. То го закача, при бутането настрани, кракът му се заклещва в камъка и му усуква глезена. Правете си застраховки дами и господа, които ви спестяват доста главоболия при отношенията между вас и спасителната служба", коментира за Нова телевизия Христо Стаматов, началник на ПСС-Карлово.