Аварийните екипи започнаха действия за изваждането на тялото на четвъртия загинал при вчерашния инцидент с рухналото скеле на строителна площадка в северния германски град Хамбург. Мъжът е затрупан под елементите на срутилото се съоръжение, съобщи говорител на пожарната след първото съвещание на място на ръководителите на операцията, предаде ДПА.

За изваждането на тялото са повикани и професионални алпинисти. Пети строителен работник, пострадал при вчерашната злополука, беше откаран в болница с животозастрашаващи наранявания. Състоянието му е стабилно, бе съобщено тази сутрин.

По първоначални сведения вчера сутринта строителното скеле е рухнало върху асансьорна шахта. По данни на местните власти четиримата загинали и тежко раненият са от България.

Причините за срутването на строителното съоръжение все още не са напълно изяснени. На него е имало струпани строителни материали, които също са пропаднали в шахтата, каза говорител на пожарната. Той не пожела да коментира медийните съобщения, според които е възможно да става дума за претоварване на скелето, което да е довело до рухването му.

Според пожарната конструкцията се е сринала от осмия до приземния етаж. Образувалата се купчина от отломки достига до втория етаж на строящата се сграда. Един от ръководителите на спасителната операция описа планината от отломки като "огромно Микадо (настолна игра със събиране на клечки - бел. ред.) от метални пръти за скеле".