Проливен дъжд превърна улиците на Ивайловград в реки на обяд. В продължение на 20 минути са се изсипали над 30 литра на квадратен метър дъжд. Пороят наводни улици и превърнал стълбите на централния площад във водна каскада. Има сигнали за закъсали автомобили.

Клипове с наводнените улици публикува във профила си във "Фейсбук" кметът на община Ивайловград Диана Овчарова и свика кризисен щаб във връзка с постъпилите сигнали.

"В селата на общината, разположени по поречието на реките обстановката е спокойна. Предвид получените сигнали в 13.30 ч. свиквам кризисния щаб. Предстои да опишем постъпилите сигнали, както и щетите, причинени от краткотрайния дъжд. Общинско предприятие "Спектър" ще работи до отстраняване на всички проблеми", пише в публикацията на Диана Овчарова.

По-късно пред bTV тя съобщи, че след като дъждът е спрял, водата бързо се е отекла. Няма сигнали за наводнени къщи. Пораженията по пътната инфраструктура тепърва ще се описват.

Вижте снимки >>

Мълния порази и къща на бул. "България" в Самоков. Снимки от мястото беше разпространена във Facebook групата "Забелязано в Самоков". Част от покрива е изгорял.

Мълния порази къща в Самоков

Снимка: Фейсбук групата "Забелязано в Самоков"

Преди дни подобен инцидент имаше и в Казанлък. Там мълния изгори покрива и нанасе огромни щети на дома на младо семейство.