Осемгодишно дете е пострадало сериозно в парк "Бачиново" над Благоевград, след като е било ритнато от кон, порода "пони". След преглед в болницата в Благоевград детето е насочено за лечение в столичната болница "Пирогов", където е и в момента. От прокуратурата проверяват случая.

Все още не се знае чие е понито, каза районният прокурор Борислав Ковачки. По думите му в района на крайградския парк е имало три понита.

Детето е било на разходка с майка си в неделния ден и играело на поляна, където пасели животните. По думите на очевидци, в един момент момиченцето доближило едно от понитата и било изритано в корема.

Безконтролното движение на тези коне е рецидив, а собственикът е добре известен на общината, заяви заместник-кметът на Благоевград по сигурността Любен Милев:

"Десетки пъти и прасета пуска, и коне - и големи, и малки. Собственикът е познат в Благоевград като асоциален тип", каза още той.

В рамките на деня ще бъде направена проверка по случая.

"Той няма право да ги пашува там. Ще си понесе административната отговорност. Това, което можем да направим по двата закона", категоричен е зам.-кметът.

Любен Милев уточни, че има физическа охрана на крайградския парк, но тя не охранява децата.

"Охраната не може да ги спаси, защото кончето не отива да се бутне в детето или в майката, а детето и майката отиват при кончето или при кучето", коментира още зам.-кметът.