Мъж на 51 години е починал, след като е бил блъснат от товарен автомобил, управляван от 36-годишен полски гражданин на АМ "Хемус" на изход от столицата, съобщават от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал още на 17 октомври, около 19:30 часа. В полицията постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на автомагистрала "Хемус", на изхода на София. Според първоначалната информация, 51-годишен водач на товарен автомобил "Ситроен" спрял в аварийната лента след възникнала неизправност на превозното средство. Слизайки от автомобила, той бил блъснат от преминаващ товарен автомобил "Ивеко", управляван от 36-годишен полски гражданин, съобщиха днес от полицията.

Към място незабавно били насочени екипи на полицията и Спешна помощ. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение и настанен за лечение с опасност за живота, където няколко часа по-късно е починал.

След доклад на материалите по досъдебното производство в Софийската районна прокуратура, чужденецът е привлечен като обвиняем. Взета му е мярка за неотклонение за срок до 72 часа. Направеният му полеви тест за алкохолни пари в издишания въздух е отчел отрицателна проба.