След инцидента със съмнения за агресия на пътя в Пловдив полицията казва, че физическо насилие не е имало.

Припомняме, че жена се оплака, че е била ударена от шофьор на автомобил, когото не пуснала да я изпревари, докато ескортира линейка, транспортираща съпруга й към болница. Според потърпевшата, след като не допуснала джипът да мине между нея и линейката, мъжът я засякъл, слязъл и я ударил в лицето през отворения прозорец. Според полицаите обаче свидетели, които да потвърдят думите на жената, няма.

"Другите свидетели, които са били на мястото на инцидента, разказват, че не са видели шофьорът да удря жената. Това твърди само въпросната пострадала. Към настоящия момент не са установени данни за престъпление", каза директорът на полицията в Пловдив Атанас Илков пред Нова тв.

На въпроса кога е бил разпитан шофьорът на линейката, той отговори, че водачът е дал показания още в деня на инцидента. Илков допълни, че шофьорът на джипа не е криминално проявен.Разследването по случая продължава.

За инцидента беше разказано първо във Фейсбук, а случката е от 5 септември. Жена кара зад линейка, която транспортира мъжа й с инсулт от Велинград до Пловдив. По препоръка на лекарите линейката се движи бавно.

"Шофьорът минава от ляво, запушва ме и аз виждам, че слиза от колата. Свалям стъклото, за да му обясня, че съпровождам линейката. Той дойде, започна да крещи псувни и обиди и ме удари в лицето", разказа пострадалата жена.