Една жена е починала, а четирима други са ранени след пътен инцидент с полицейски автомобил, станал вчера, съобщиха днес от пресцентъра на МВР.

Около 17.23 часа в понеделник в дежурната част на ОДМВР - Плевен е постъпил сигнал за пътен инцидент със служебен автомобил. По първоначални данни, колата е ударила четирима души, намирали се на пътното платно след претърпян по-рано инцидент с материални щети.

Всички пострадали, сред които и полицейски служител, пътувал в служебната кола, са транспортирани за оказване на помощ в медицинско заведение, но на път за болницата е починала жена. Не се съобщават никакви подробности за нея, но по информация на Дарик радио от полицията тя е на 65 години и е шофирала "Фиат Пунто", който попаднал в крайпътна канавка.

Шофьорът на служебния автомобил е тестван с техническо средство, пробата му е отрицателна, взета е кръв за лабораторно изследване.

На мястото на инцидента незабавно е пристигнал директорът на ОДМВР - Плевен старши комисар Красимир Начев. Огледът се извършва в присъствието на следовател при окръжната прокуратура. Продължава работата по изясняване на причините, довели до произшествието.

След инцидента движението в отсечката Гривица - Пордим е било отцепено от полицаи и служители на "Жандармерия"- Плевен.