Испанската полиция пусна подводни кадри на бомба, която я довела до масова евакуация в Барселона. Тя е открита на дъното на морето, съвсем близо до един от най-популярните плажове в града "Сан Себастиан".

В неделя експерти поискаха целия район в радиус от 250 метра да бъде опразнен и стотици туристи бяха изведени от плажа, предаде NOVА.

Според сапьори бомбата е много стара. Вероятно е останала от Гражданската война преди повече от 80 години. Тя беше открита случайно от полицай, който не бил на служба и се гмуркал край плажа.

Районът остава отцепен, докато не бъде обезвредено взривното устройство.

"Бяхме дошли да плуваме, но видяхме червения флаг, а после пуснаха и съобщението. Така разбрахме, че има бомба. Доста стряскащо. До тогава се чудехме какво може да е. Някой каза, че са намерили от тези бактерии, които разяждат плътта", сподели Надя, туристка от Флорида.

"Дойдохме на плажа както всеки ден, но видяхме, че не може да се плува. Решихме, че сигурно някой се е удавил. После проверихме по интернет и разбрахме, че е бомба от гражданската война и ще я взривяват", разказа Андреа, турист от Италия.