Пожар е избухнал в бързия влак Бургас - София. Пътуващите във влака са евакуирани своевременно и сред тях няма пострадали, съобщиха от полицията.

Огънят е лумнал от локомотива на жп гара "Владимир Павлов", която е товарна гара в Бургас. Инцидентът е станал около 15:05 часа преди входния сигнал на гара "Владимир Павлов" в западната част на Бургас.

Запалил се е подкошов вентилатор в локомотива. Използвани са три пожарогасители и е задействана противопожарната инсталация. На място са изпратени два автомобила на пожарната и шестима огнеборци. Пламъците са изгасени бързо.

Във влака са пътували 80 пътници, които са евакуирани и няма пострадали, потвърдиха от БДЖ пред bTV.

Горящият локомотив ще бъде сменен и влакът ще потегли отново, съобщиха от НКЖИ.

Инцидентът става ден слад като влак с 8 пътници дерайлира край Копривщица. На 6 юни пък служител на НКЖИ загина при инцидент на релсите в Плевенско, а на следващия ден транспортният министър Георги Гвоздейков разпореди обстойна проверка на дружеството заради зачестилите произшествия. В край на май пък пътнически влак от София за Пловдив и маневрен локомотив се удариха на първи коловоз на Централна гара в столицата. 12 души пострадаха при инцидента, четирама от тях бяха откарани в болница.

Междувременно от БДЖ днес съобщиха за промени в разписанието на влаковете, които влизат в сила от понеделник, 17 юни.