Осемгодишно момче е пострадало при катастрофа между автобус и лек автомобил, а водачът на автобуса е бил неправоспособен и с положителна проба за алкохол. Това съобщиха от полицията във Видин.

На 3 септември около 18.50 часа е настъпило пътнотранспортно произшествие между автобус "Хюндай Каунти", управляван от 53-годишен видинчанин, и лек автомобил "Опел", шофиран от 33-годишен жител на областния град.

При излизане от паркинг на ресторант автобусът не е пропуснал приближаващия се от дясната му страна по ул."Цар Иван Асен ІІ" автомобил. Колата се ударила странично в автобуса, нанесени са материални щети по двете превозни средства. Пострадало е 8-годишно момче - пътник в колата. Детето е с изместени зъбки.

В автобуса не е имало пътници. Мъжът, който го шофирал, е монтьор в близкия автосервиз. Той трябвало да придвижи превозното средство от паркинга до сервиза. При тестване с дрегер, пробата му отчела наличие на алкохол 1.39 промила. Последвала справка установила, че същият не притежава необходимата категория "Д".

53-годишният мъж е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Шофьорът на леката кола също е тестван за наличие на алкохол, пробата му е отрицателна. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.