19-годишният Огнян Дебелаков, който уби своя брат близнак и друго 16-годишно момче при тежката катастрофа на пловдивския бул. "Марица юг" в неделя, е седнал зад волана на лекия автомобил "Опел Корса" след употреба на алкохол. Резултатите от взетата му проба показват, че Огнян е шофирал с 1,55 промила алкохол в кръвта, съобщиха пред Dir.bg от пловдивската полиция.

Жестоката катастрофа стана около 2 часа на 29 септември. На тел. 112 е подаден сигнал за блъснал се в стълб "Опел" край кръстовище между бул. "Марица" и бул. "Източен" в града под тепетата. В колата са пътували 19-годишните близнаци, както и двама техни приятели - единият на 19 години, а другият на 16. Всички момчета са от кв. "Столипиново". На място загинали единият близнак, а 16-годишното момче изхвърчало от опела в коритото на река Марица. Третият пътник и шофьорът, който няма книжка, бяха транспортирани в болница.

Все още се изчакват резултатите от взетите проби за наркотици на Огнян Дебелаков, както и кръвните проби на двете починали момчета. Вчера стана ясно, че четиримата са били на сватба, а след това и на купон в квартала, когато решили да се разходят с колата. Ключовете били дадени на близнаците от баща им. Той бе задържан вчера и му бе повдигнато обвинение, тъй като носи солидарна отговорност със сина си за извършеното престъпление. Именно затова законът предвижда еднакво тежко наказание и за двамата - от 5 до 20 години затвор.

Оказва се, че нито бащата, нито близнаците са имали шофьорски книжки. Загиналият брат на шофьора е бил глобяван 4 пъти за управление без шофьорска книжка, като актовете му са 800 лева.