Питбул, пуснат да се движи свободно и без намордник, нападна и нахапа пудел в центъра на Варна пред очите на деца и минувачи, предава Varna24.bg, като се позовава на стопаните на пострадалото животинче.

"Случаят е от неделя, когато съпругата ми и племенницата ми се разхождат с кученцето по площад "Независимост" около магазин "Ню Йоркър". В същото време на това място се разхождат пуснати напълно свободно без каишка и наморник две големи кучета, ротвайлер и питбул. Питбулът връхлита за секунди върху Софи, така се казва пуделчето, захапва я със здравите си челюсти за врата и се опитва да я убие", разказват стопаните на пострадалото куче.

"Само наличието на нашийник е спасило животинчето от фатален край още в този момент. Случаят се разиграва пред очите на деца и родители, които в този момент са на разходка, предвид хубавото неделно време. Докато паникьосани свидетели се опитват да помогнат, собственикът на кучето не се намесва. Благодарение на съобразителността на една жена, която залива четириногия агресор с вода, за да разхлаби захапката, питбулът пуска пудела.

 

След това собственикът му си го хваща и заминава с него, без да прояви ни най-малка съпричастност. Имало е хора, които са снимали, призоваваме ги да дадат кадрите в полицията, където пускаме жалба. Надяваме се и органите на реда да изискат записите от камерите на близките търговски обекти и банков офис, за да се види кой е стопанина на питбула и този човек да бъде призован, за да му се потърси отговорност защо е оставил домашният си "любимец" без надзор", допълват още стопаните.

Според коментари в социалните мрежи стопанинът на това животно редовно го пуска без наморник.

"Сигурен съм, скоро ще пропищи още някой и може да не говорим за куче, а за човешки живот в опасност. Не смятам, че на безотговорни хора, които пускат бойни породи кучета без контрол на публични места, трябва да им се размине. Сега животинчето ни е с шина на врата, има огромна рана, която е зашита, не се храни, накуцва и се молим да оцелее", завършват стопаните на пострадалото кученце.

Припомняме, че това не е първият случай, при който на публично място питбул разкъсва по-малко кученце във Варна. Подобна ситуация имаше около площадка за кучета в близост до детска градина "Христо Ботев", където питбул разкъса пинчер. Хората в района все още настояват площадката за кучета да бъде изместена от тамв, предвид опасната си близост с детската градина.