Пътничка в автомобил е загинала на място тази сутрин, съобщават от полицията в Хасково. Произшествието с лек автомобил, шофиран от 29-годишен мъж от село Българин, община Харманли, е станало около 5 часа на пътя село Доситиево - Харманли.

Водачът не притежавал свидетелство за правоуправление и е бил с 0,92 промила алкохол в кръвта. По първоначална информация, неправоспособният водач е загубил контрол. Автомобилът е излязъл извън платното и се е ударил в крайпътно дърво в дясно от пътя.

От удара на място е загинала 28-годишна жена, возеща се отпред. Друг пасажер, 16-годишно момче от село Тянево, е бил ранен. Момчето е настанено в МБАЛ - Хасково.

При друг инцидент водач на лек автомобил е загинал на място тази сутрин при катастрофа с тежкотоварен камион на републиканския път Елхово - ГКПП "Лесово", съобщиха от областната дирекция на МВР в Ямбол.

Започнало е разследване на причините за автопроизшествието. Движението в двете посоки се извършва по обходни пътища. В района вали дъжд, пътищата са мокри, но няма снежна покривка.