Пожар е избухнал в сградата на кърджалийската професионална гимназия "Васил Левски". Общо петима са пострадалите, които са приети в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски".

Сред тях са две обгазени преподавателки, настанени в отделението по анестезиология и интензивно лечение, ученик с болки в гърба, след падане при инцидента, и двама пожарникари. На ученика се правят изследвания. Единият от огнеборците е с леки изгаряния, а другият - с рана на главата.

Сигналът за инцидента е подаден в 13.20 часа. На място са три противопожарни автомобила и 10 служители на Районното управление в Кърджали, като районът е бил отцепен.

По информация на директора на ПГ "Васил Левски" Нина Терикиева, инцидентът се е случил в последен час и част от 101-те ученици вече са си били тръгнали. На място са били около 60 ученици, над 10 преподаватели, служители и ръководство.

От пресцентъра на полицията уточниха, че присъстващите са напуснали сами сградата, а пристигналите полицаи и пожарникари са евакуирали четири деца и две учителки със стълба от втория етаж.

Причините за произшествието са в процес на изясняване. Не е изключено обаче огънят да е тръгнал от незагасена цигара, хвърлена от ученик по време на междучасието.