Петима души са пострадали след тежка катастрофа между линейка и таксиметров автомобил в София, съобщиха за Dir.bg от Столичния център за спешна медицинска помощ. 

Сигналът за инцидента, който е станал на бул. "Пенчо Славейков" в участъка между "Пирогов" и Александровска болница, е подаден в 2.01 часа тази нощ. 

Екип на Спешна помощ в Перник е транспортирала 68-годишен пациент в тежко състояние с кардиологичен проблем, когато на кръстовище е засечена от таксиметровия автомобил. Последвал силен сблъсък, след който спешният автомобил изхвърча от пътя и се удря в дърво

За седем минути на място са изпратени четири линейки. Най-тежко пострадала е медицинската сестра, която е 50-годишна. Тя е с политравма и е транспортирана в противошоковата зала на "Пирогов". Превозваният пациент е получил контузия на главата и също е приет в спешната болница. Там е и 30-годишната лекарка от екипа на Спешна помощ-Перник, която е с множество контузии. 

Двамата водачи пък са откарани във Военномедицинска академия. Шофьорът на линейката, който е на 39 години, е с множество контузии. 53-годишният таксиметров водач е с контузия на ръката.

По случая се води досъдебно производство. Изясняват се причините за катастрофата.