Четирима моряци от екипажа на товарния кораб "Арвин", който потъна в Черно море край бреговете на турския град Бартън в Западното Черноморие, са загинали, съобщи валията на Бартън Синан Гюнер пред медиите днес.

Шестима моряци от екипажа на кораба са били спасени от екипите на турската брегова охрана, които продължават търсенето на останалите двама членове на екипажа на потъналия кораб.

Силната буря, която бушува в Черно море, застига кораба в открито море в района Инкуму, окръг Бартън.

Корабът е потънал, а 12 членният екипаж успял да го напусне с три спасителни лодки. По данни на телевизия СиЕнЕн-Тюрк екипажът се е състоял от двама руснаци и 10 украинци.

Валията на Бартън разказа, че след получаването на сигнала за бедствие на екипажа към мястото на инцидента са били изпратени намиращите се в района кораби, както и екипи на морската охрана за издирване на екипажа.

Силният вятър и бурята, бушуващи в Черно море, затрудняват придвижването на спасителните кораби.

По думите на валията продължават спасителните действия за намиране на останалите членове от екипажа на потъналия кораб.

"Въпреки изключително лошото време нашите екипи буквално водят битка за спасяване на хората от екипажа", посочи той.

"Арвин" е построен през 1975 г. и до 1992 г. е плавал под руски флаг. След това има периоди, в които е бил под флага на България и на Камбоджа, а от 2016 г. официално плава под флага на Палау. Води се собственост на украинската компания "Тесоро Марин", базирана в Одеса. Според карго разписанието за 17 януари днес той е изпълнявал курс от Поти, Грузия, до Бургас.