Катастрофа с пътнически микробус, превозвал деца, стана около 14 часа днес на пътя София-Варна, при разклона за ловешкото село Дъбрава в района на Априлци. 12 души, сред които 8 ученици, са ранени, но няма загинали. 

При излизане на главния път микробусът "Форд Транзит", с плевенска регистрация, се е ударил в лек автомобил, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч. По първоначални данни шофьорът на буса не е спазил предимство. В него са пътували 8 деца и възрастен придружител, всички от Червен бряг.

На място на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната, както и на Центъра за спешна медицинска помощ. Сред пострадалите в буса са деца на около 16-17 години. Всички те са откарани в Ловешката болница с различни травми - черепно-лицева травма, счупена ключица, счупена раменна кост.

Снимка: bTV

Децата са от фолклорен състав, който се връщал от участие в Априлци, съобщи bTV.

Снимка: bTV

Сред пострадалите са и двама души, които са били в колата. Те са оставени за лечение в болницата. Други двама възрастни и едно дете, които също са се нуждаели от лечение, са предпочели да бъдат транспортирани в други здравни заведения.

Микробусът се е преобърнал край пътя

Снимка: bTV

Пътят не беше затворен, движението се регулира от пътни полицаи. Изясняват се причините за инцидента, уточниха от МВР.