Мост на магистрала "Тракия" се руши и пада върху автомобилите. Мостовото съоръжение се намира на пътя, който свързва Ихтиман и самата магистрала. Бетоновата мазилка се рони и пада върху пътя, а железата стърчат. Така част от моста днес е паднала върху колата на човек, преминаващ отдолу, съобщи bTV.

Минавайки с автомобила си под този мост, Дамян Стоянов чува силен удар.

"Нещо се удари в колата ми, огледах се и видях, че всъщност е парче бетон. Малко се стреснах", разказа архитектът.

За щастие парчето е малко и щети по автомобила няма.

Снимка: bTV

"Има повреда в гредата и в момента има висящи парчета от бетона, някои от които би могло да счупят едно стъкло. Може да се види, има доста големичко парченце. Вероятно около килограм, което виси на нищото. Съоръжението има нужда от обезопасяване, а арматурата е ръждясала", обясни той.

Дамян Стоянов

Снимка: bTV

От Пътната агенция обясниха, че щетите по моста са още от 2017 година, след удар на камион. Проверявали редовно съоръжението и според тях опасност за автомобилите няма.

"Има греда с обрушено бетоново покритие. Няма опасност от авария на съоръжението. Част от него е ограничено с преминаването в аварийната лента", заяви Иван Досев.

От АПИ допълниха, че 4 съоръжения по магистрала "Тракия" се ремонтират към момента. Реконструкция на този мост засега обаче не е предвидена поради липса на пари. Многократно са подавани сигнали за този проблем. Досега мерки обаче не са взети.