Оцеляла при катастрофата край Своге, която първа беше изписана от болница, разказа пред bTV какво си спомня:

"Чу се тътен, след което някой каза: "Летим, дръжте се!".

62-годишната Стоянка Макрис призна, че е била без колан. По-рано адвокатът на шофьора заяви, че той е предупредил пътниците да се обезопасят, но очевидно не всички са го направили.

Жената загубила съзнание, а когато дошла на себе си е лежала между седалките. Видяла паднали хора, всички пищели.

"Мисля, че живея втори живот. Вече няма да празнувам рождения си ден на 21-и август, а на 25-и", добави жената пред Нова телевизия.

В трагедията тя загубила своя близка приятелка. Все още не знае дали другите й приятелки, които били в автобуса ковчег, са между живите. Казва, че разтърсващата картина, която е видяла, ще остане с нея за цял живот.

В минутите преди катастрофата пенсионерите пеели и разглеждали снимките си от манастира "Седемте престола". Било необичайно весело. 

Станка не вини водача на автобуса. Пътувала с него за първи път, но й направило впечатление, че е много внимателен и смята, че този, който е правил пътя, трябва да поеме отговорност. В защита на Григор Григоров вчера излязоха десетки възрастни хора, които години наред са се возили с него на екскурзии. Те заявиха, че той е изключително дисциплиниран и призоваха да не бъде хвърляна вината върху него, защото очевидно има проблеми с асфалта в района на инцидента.

Самият Григоров, който беше леко ранен, вчера беше пуснат от съда под домашен арест, тъй като засега единствено е установено, че е превишил скоростта с 13 км в час, и то според показанията на тахографа, които според експерти не са съвсем точни. Освен това

Междувременно в Националната следствена служба започнаха разпити в търсене на виновни. Показания дадоха дори регионалният министър Николай Нанков и шефът на АПИ Светослав Глосов.

Още една от пострадалите 21 души беше изписана от ВМА. В тежко състояние и в реанимация обаче остават част от ранените в катастрофата, настанени в три столични болници.