В стабилно състояние са седмината северномакедонски граждани, които успяха да се спасят от горящия автобус на магистрала "Струма" преди ден. Пациентите изкараха много добре нощта, в добро състояние са, казаха пред медиите лекуващите ги лекари от "Пирогов".

Шестима се намират в клиниката по изгаряния, а един от пътниците е в травматология. Още вчера са направени две спешни оперативни интервенции, свързани с фрактури.

На една от двете жени е оперирана счупена лява колянна става, а днес предстои да бъде оперирано и дясното й коляно. На другия от пациентите е оперирана подбедрицата, уточни д-р Мая Аргирова, началник на Клиниката по изгаряния и пластична хирургия.

Един от оцелелите от огнения ад в катастрофата е с дълбоко изгаряне на двете ръце.

Друг от пациентите е в тежък психически шок и още от вчера с него работят психолози. Те са на разположение и на останалите пътници, преживели ужаса на катастрофата.

Двама от ранените са успели да се видят с близките си, но други роднини повече няма да бъдат допускани и заради пандемията, уточниха лекуващите ги. Споед д-р Аргирова такива посещения в момента са неприемливи.

Всичко, което трябва, е направено, увериха лекарите от "Пирогов". Те очакват до два-три дни състоянието на пациентите да позволява да ги изпишат, за да бъдат транспортирани в родината си.