Тялото на 16-годишното момче, което потъна във водите на Дунав при Силистра на 18 юни, е открито на около 30 километра по течението на реката на територията на румънския остров Сетещи. Това съобщиха от Гранична полиция и поясниха, че семейството на момчето е уведомено, предаде БНР.

В акцията по издирването на момчето участваха гранични катери от българска и от румънска страна, както и румънски граничари.

16-годишният Боян Маринов, който е ученик от Професионалната гимназията по лека промишленост в Силистра, потъна във водите на река Дунав на 18 юни вечерта. Той бил на разходка с трима свои приятели. Когато тийнейджърите стигнали до рибарската стоянка "Чаир махала", Боян решил да влезе в реката и да покаже плувните си умения. Той бил добър плувец.  Ден по-рано дори заснел клип как скача в реката и го показал на майка си. Преди да го повлекат подводните течения, успял да направи няколко скока в Дунав. Последният бил фатален. На помощ на приятеля си се притекъл 23-годишен младеж от компанията на ученика. Той скочил да помогне на Боян, но като не успял, се върнал на брега. Пред очите на приятелите си 16-годишният ученик изчезнал.

Веднага бил подаден сигнал на телефон 112. Сигнализирали приятелите на момчето и свидетели от близкото заведение, които чули виковете им. На мястото на инцидента веднага пристигат линейка, автомобили на полицията и на пожарната, но следи от детето липсвали.

Преди повече от месец на същото място майка скочи в самоубийствено решение с двете си деца, едно от които успя да се спаси.