Трите нахапани от ротвайлери деца са транспортирани в "Пирогов", като най-леко е пострадало най-малкото дете - 7-годишно момченце. Раните са му обработени и то е освободено за домашно лечение. 12-годишно му братче е в травматологията на "Пирогов", а 9-годишното - в хирургията. И двете са с разкъсно-контузни рани, като прегледите продължават. Това заяви на брифинг пред журналисти началникът на отдел "Разследване" в СДВР комисар Стойно Цветков.

Той уточни, че сигналът за кучешката атака е подаден около 13.02 ч. на тел. 112. Инцидентът е станал в района на минералната баня на Железница. Децата и родителите им живеят в чужбина, а преди дни момченцата пристигнали на гости в Железница при бащата на майка им.

Днес по обяд дядо им решил да ги изведе на разходка, когато от гората излезли двата ротвайлера и ги нападнали. Дядото е с повърхностни наранявания. Помогнала му е случайна минувачка, която е успяла да грабне най-малкото дете и да го вкара в лек автомобил.

Кучетата са регистрирани. Със съдействието на Столична община са установени собствениците им. 

Установяваме дали кучетата са пуснати безпризорни или са пуснати са разходка. Собствениците не са от Железница, живеят в района, но нека да изясним фактическата обстановка. В момента колегите са на място и ще се работи със собствениците, допълни комисар Цветков.

Животните са упоени и прибрани от "Екоравновесие" в клиниката в жк "Връбница".