Колко пари е изкарвал руският актьор Михаил Ефремов, който катастрофира пиян и уби човек? Този въпрос задава изданието "Комсомолская правда", правейки анализ на доходите.


Проверката показа, че в момента на инцидента актьорът е бил пиян, а по-късно са открити следи от наркотици в кръвта му. Образувано е наказателно дело, в което Ефремов може да получи до 12 години затвор.

Дни след инцидента артистът записа видео съобщение и поиска прошка от семейството на починалия. В същото време адвокатът, представляващ интересите на роднините на жертвата, заяви, че роднините са отказали да искат материално обезщетение и просто възнамеряват да търсят справедлив процес.

Думите на пияния актьор веднага след инцидента в Москва възмутиха руснаците. Ефремов каза, че има много пари, така че няма да му е трудно да подпомогне близките на жертвата.

Припомняме, че при катастрофата Ефремов се вряза в колата на куриера Сергей Захаров - извършвал доставки от хранителна верига, който издъхна в болницата.

Според медийни съобщения един от основните източници на приходи за Михаил Ефремов са били неговите самостоятелни изпълнения. Приходите от всяко изпълнение варирали в рамките на 1-1,5 милиона рубли (между 12 и 19 хил. евро).

Освен това популярният артист редовно е канен да участва в различни корпоративни събития. Договорката за такова участие рядко се оповестява, но журналистите смятат, че са съизмерими с цената на шоуспектаклите му.

Също така Михаил Ефремов участва в няколко представления в театър "Съвременник", което му носи около 11 милиона рубли годишно (около 140 000 евро).

Според "Комсомолска правда" Михаил Ефремов няколко пъти в годината участвал в снимките на филми, като един от снимачните му дни струва около 140 хиляди рубли (над 1700 евро).

Така, според експерти, Михаил Ефремов би могъл да печели около 3 милиона рубли на месец (над 38 хил. евро).

Но от това трябва да се приспаднат и разходите. Михаил Ефремов издържа съпругата му София Кругликова, три от общите им деца, както и бившата си съпруга Ксения Качалина и дъщеря им Анна-Мария.