Електроразпределение Юг осигури 10 мобилни агрегата за най-засегнатите от снеговалежите населени места в Родопите, съобщиха от електроразпределителното дружество. Десетки селища в област Смолян са с прекъснато електричество в следствие на аварии, причинени от обилния снеговалеж.

Над 120 техници на Електроразпределение Юг продължават работа по възстановяване на електрозахранването в тези населени места, но обстановката все още е усложнена поради скъсани електропроводи и счупени стълбове от разпределителната мрежа. Населените места от общините Доспат и Борино са без електричество заради авария на 110- киловолтов електропровод на Електроенергийния системен оператор /ЕСО/.

В община Смолян електрозахранването за редица села беше възстановено като все още се работи по аварии в района на Момчиловци и Соколовци, уточняват от Електроразпределение Юг. 

Поради прекъснато електричество в района на с.Мугла, където се намират помпите за водоснабдяване на Пампорово, част от курорта също е без питейна вода.

Екипите на Електроразпределение Юг са оборудвани с техника и материали, включително снегоходки и резачки за отстраняване на паднали дървета. Осигурена е и допълнителна специализирана техника- моторни шейни и АТV за трудно достъпните места.