20-годишният шофьор, който вчера блъсна четирима тийнейджъри и падна с автомобила си в Перловската река в района на стадион "Георги Аспарухов" в столицата, има зад гърба си пет нарушения - три за превишена скорост, едно за използване на мобилен телефон и едно за неносене на документи. Това съобщи пред журналисти директорът на "Пътна полиция" Росен Рапчев.

Все още не е ясно с каква скорост се е движил водачът на луксозния мерцедес и каква е причината за катастрофата. Самият той твърди, че е бил засечен от друг шофьор, който е преминал на червено. В опит да избегне сблъсък е връхлетял върху учениците.

Междувременно в "Пирогов" бе оперирано най-тежко пострадалото момиче при инцидента. Ученичката е на 17 години и е с много тежка височинна травма и счупен таз.

Момичето и връстниците й са се прибирали от училище, когато са пометени от колата. На сантиметри от връхлитащия мерцедес са били и група техни съученици, които са пресичали, разказа директорката на 95 СУ Мими Димитрова пред Нова телевизия.

Тя, учителите и учениците в 95 СУ са в шок, а с децата вече работи психолог.

Движението на кръстовището, на което стана инцидента, се регулира с два светофара.

"Когато водачите идват от ул. "Васил Кънчев" към бул. "Владимир Вазов", често не забелязват първата светлина, която им забранява да продължат, а се засилват към втората, която е зелено. Така обаче засичат колите по булеварда. Просто светофарната уредба е сбъркана и трябва да се оправи", коментира шофьорът Начко Георгиев.

Според полицията обаче, проблем в регулирането на кръстовището няма.

"Според мен сигнализацията е добре направена, ясно видима, както хоризонтална, така и вертикална сигнализация", коментира Росен Рапчев.

Въпреки това предстои проверка на място. Дали кръстовището е опасно според институциите ще стане ясно до няколко седмици.