Не знаехме, че има четвърти младеж в колата от тежката катастрофа на бул. "Марица-юг", защото негови близки не са подали сигнал. Едва 9 часа след катастрофа, след като един от ранените се събуди и проговори, разбрахме, че е имало и четвърти в колата. Това заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов пред Нова телевизия.

Жестоката катастрофа стана около 2 часа на 29 септември. На тел. 112 е подаден сигнал за блъснал се в стълб "Опел" край кръстовище между бул. "Марица" и бул. "Източен" в града под тепетата. В колата са пътували три 19-годишни момчета, две от които братя близнаци, и едно 16-годишно от кв. "Столипиново". На място загинал единият от 19-годишните, а 16-годишното момче изхвърчало от опела в коритото на река Марица.  Третият пътник и шофьорът, който няма книжка, бяха транспортирани в болница. 

Снощи бе задържан бащата на близнаците, единият от които е шофирал опела-ковчег. По думите на прокурор Попов, ако бъде установено, че  бащата е съзнавал, че колата ще се управлява от неправоспособния му син, ще понесе всички последствия. 

Румен Попов заяви, че по показанията на разпитаните свидетели, преди да се качат в автомобила са били на купон. Предстои резултатите от кръвните проби да покажат дали е имало употреба на алкохол или наркотици. Резултатите се очакват в рамките на деня.

"19-годишният, шофирал колата, е бил без книжка. Никой от младежите не е имал шофьорска книжка. По този булевард има натоварен трафик на пешеходци и коли, а това, че има само два трупа е донякъде добре. Можело е инцидентът да бъде с много повече жертви. За добро няма други трупове. Младежът се е движел със значително по-голяма скорост от позволеното – над 100 км в час. 19-годишният е действал като камикадзе", категоричен бе окръжният прокурор на Пловдив.

Ботьо Гиргинов от "Пътна полиция" беше категоричен, че причина за трагичния инцидент е несъобразена скорост, както и липсата на правоспособност. Той подчерта, че експертизите ще покажат дали момчетата са били сложили предпазни колани. Освен това Гиргинов заяви, че в хода на разследването ще бъде установено къде са стояли останалите пътници. Късното намиране на второто тяло в реката предизвика вълна от недоволство. Гиргинов подчерта, че полицията не е имала информация за четвърти пътник в момента на катастрофата. Именно за това не са издирвали друг пострадал.