Огромен пожар е избухнал в 25-етажната жилищна сграда, в която живее генералният консул на България в Лос Анджелис Веселин Вълчев, съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Сигналът за огнения ад е подаден около 8.30 ч. местно време в сряда. Блокът, в който се намира апартаментът на българския дипломат се намира точно срещу сградата, в която се помещава генералното ни консулство на бул. "Уилшър".

Вижте снимки

Огънят е избухнал в апартамент на шестия етаж, а на място са изпратени над 300 пожарникари. По първоначални данни 8 души, сред които 3-месечно бебе, са пострадали. Новороденото и един мъж са в критично състояние в болница. Българският консул не е пострадал.

Снимка: Facebook

"Сградата, в която живеем гори, два апартамента под нас. Евакуирахме се, всичко е наред", написа Вълчев.

От противопожарната служба съобщиха, че един мъж е скочил от горящата сграда, а други двама са били спасени преди да го направят. Част от живущите са се качили на покрива на блока, откъдето са били качени на хеликоптер.

Снимка: Facebook

Усилията на огнеборците да потушат пламъците са били силно затруднени от бурния вятър в града на ангелите. Все пак около 10 часа местно време огънят е бил локализиран.

Причината за пожара не е известна.

Снимка: Facebook