Потушен е пожарът, който избухна в петък вечерта в района на частната борса край петричкото село Кърналово. Напълно изгорели са тонове плодове и зеленчуци в склад от 800 кв. м. Повече от 15 складови помещения са силно засегнати от огнената стихия.

При огнения инцидент има двама пострадали, съобщи кметът на Петрич Димитър Бръчков пред Нова телевизия. Те са леко обгорели, но в стабилно състояние.

По думите му сигналът за стихията е получен около 20.30 часа снощи. В борбата с пожара са се включили 4 пожарни коли от Петрич и една от Сандански, както и жители на селото.

Вижте снимки >>

Снимка: Булфото

"Много хора се опитваха да спасят стоката, която беше вътре. Положението беше много зле. Много клетки изгоряха, камион също, много стока", коментира кметът на село Кърналово Николай Златков.

Снимка: Булфото

Частната борса е собственост на Илиян С., който е от петричкото село Скрът. Имотът се намира в непосредствена близост до общинската борса. От другата страна на улицата има и бензиностанция.

Снимка: Булфото

Свидетели разказват, че само бързата намеса на пожарникарите е предотвратила по-големи поражения. Не са пострадали и постройките, които се намират около борсата.

Снимка: Булфото

Тонове плодове и зеленчуци са унищожени при пожара в склада, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Огнената стихия е унищожила 800 кв. м. складово помещение от термопанели, две ремаркета за камиони, по двадесет тона домати, картофи и портокали, десет тона маслини и десет тона банани. Унищожени са още пет тона лимони, компютърна техника и климатици. Спасени от огъня са 500 кв. метра складово помещение и четири камиона.