Възрастна жена подаде сигнал в Трето районно управление на столичната полиция срещу общинския съветник от ВМРО Карлос Контрера. Според жалбата, Контрера е разпилял багажа на жената в метростанция вчера, съобщи bTV.

Показания в полицията все още не са давани.

87-годишната Дора Николова в момента няма жилище. Снощи оставя багажа си на стълбите на метростанция и слиза да види колко е часът.

"И аз като се обръщам там летят крака до тавана и хвърчат разни неща, които аз в момента не мога да осъзная какво са, но понеже тръгвам там, където съм си оставила багажа и виждам, че това е моя багаж, който се тъпче", описва последвалите събития тя.

 

Има и свидетели на случката. По думите им, Контрера се отнася грубо и с тях, и с полицаите, които идват малко по-късно. "Започна да ме влачи тук под мишница, каза ми: "Сега ще видиш кой съм аз!". И аз му казвам: "Вие какво, полицай ли сте?" Той ми казва "Аз съм полицай! Сега ще ви покажа!", разказва Ирина Кръстева.

Дора обяснява, че не познава Карлос Контрера, въпреки че скоро е нощувала в коридара на сградата на ВМРО.

От пресцентъра на участващата в управлението националистическа партия заявиха, че Контрера няма да коментира докато не бъде извикан в полицията, за да даде показания.

"Да се извини по някакъв начин на жената и да направи нещо за нея . Това е част от българския народ, независимо колко са симпатични и какво е психичното им състояние, никой не знае какво ще стане с нас", призовава Ирина Кръстева.