Срутила се е част от четириетажна сграда в руския град Новочеркаск, съобщиха руски медии, като се позоваха на donday-novocherkassk.ru. Инцидентът е станал около 18.30 часа местно време.

В сградата е имало хора, но те са успели да излязат преди падането на стените. Срутила се е част от сградата, намираща се над банков офис, в който не е имало хора. Посетители е имало в боулинга, но те са излезли бързо след като е започнала вибрация и е изгаснало осветлението. Охраната е включила противопожарната сигнализация и са отворили вратите.

Според властите в града, сградата е била с обща площ от 7000 м2, от които са се срутили 300 м2. За щастие, четирите етажа, които са паднали, са били необитаеми, също и банковия офис от повече от година е бил празен и обявен за продажба. 

На мястото на инцидента вече се намират спасители, противопожарни екипи и Спешна помощ. Засега не се знае имало ли е хора в срутилите се части от сградата. Очевидци твърдят, че е имало светещи прозорци. Проучването на мястото и търсенето на хора продължава. Прокуратурата извършва проверка.