20-годишен младеж е загинал, а 48-годишна жена и други двама младежи на около 20 години са тежко ранени при катастрофа на пътя между Златица и Пирдоп.

Сигналът за инцидента е подаден около 7 часа. Сблъсъкът между двата леки автомобила "БМВ" и "Ауди", единият от които е управляван от загиналия, е бил челен. По първоначална информация причина за катастрофата е отнето предимство, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

На мястото са изпратени три линейки на Спешната помощ. Двама от пострадалите са транспортирани в "Пирогов" и двама - в болницата в Пирдоп. В последствие е получена информация, че 20-годишният младеж, настанен в пирдопската болница, е починал.

Движението в района на катастрофата е ограничено от полицията, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура".

Обходният маршрут е по съседни улици в населеното място. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост.

Шестима души са загинали и 18 са ранени при станалите 17 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР.

В София са регистрирани 21 леки пътнотранспортни произшествия и една тежка катастрофа. При пътните инциденти в столицата е загинал един човек.