Бебето на поредната бременна жена, която загина при катастрофа, е можело да бъде спасено, стана ясно след аутопсията, извършена от съдебните лекари във Враца. 19-годишната Моника Петрова и бащата на детето - 18-годишен младеж, намериха смъртта си след удар в дърво на пътя Бяла Слатина - село Попица вчера. Само два дни преди това на същата фатална отсечка загинаха 22-годишна жена, която другата седмица трябвало да роди близначета, и 2-годишната й дъщеричка.

След новия инцидент патоанатомите установили, че 8-месечното бебе на Моника е било момче и е живяло два часа, след като лекарите в Бяла Слатина обявили, че тя вече няма жизнени функции, съобщи "24 часа".

Младата майка била все още жива, след като Томас Иванов, с когото от миналата година живеели на семейни начала, катастрофирал с "Фолксваген Голф", с който пътували, разказаха свидетели, опитали още в първите минути да им окажат помощ.

Линейката от Спешния център на Бяла Слатина обаче се забавила и пристигнала доста, след като на мястото вече работел полицейски екип. Местните хора коментираха, че разстоянието е само 2 км.

Близките на двете жертви, които часове наред чакаха от сутринта пред Съдебна медицина във Враца да приберат загиналите, твърдят че в суматохата около катастрофата изчезнали 400 лева, носени от Моника и Томас. Сред върнатите от полицаите вещи на загиналите имало само 50 лв. А от полицията в Бяла Слатина отказали да им покажат протокола с описа, затова не се знае дали парите са задигнати от неизвестен преминаващ мародер или по време на огледа.

"Всичките ни опити да разберем нещо повече удариха на къмък. Полицаите ни държаха всички близки вчера на сто метра от мястото на катастрофата и ни отказаха всякаква информация по случая. Сякаш на става дума за нашите деца!", оплака се майката на загиналото момиче - Ирина Николова.

От МВР коментираха лаконично, че все още се разследва причината за сблъсъка.

Според тракторист, работел в нива край мястото на удара, колата се движела с доста висока скорост и изхвърчала от пътя, след като младият шофьор опитал да избегне навлязъл след изпреварване в насрещното камион с дърва.