Тежко е състоянието на един от тримата пострадали работници при срутването в тунел "Железница". Мъжът се оказа, че е заразен с коронавирус.

"Има проблем с овладяването на коронавирусната инфекция, за да му бъде направена операцията на бедрената кост. Другите двама са добре, единият даже вече иска да тръгва на работа", заяви в Банско министър Петя Аврамова, която коментира и състоянието на пострадалите, предава БНР.

До края на следващата седмица трябва да е готов докладът на експертната комисия, назначена със заповед на регионалния министър за обследване на участъка от строящия се тунел "Железница", в който се срути скална маса и рани трима работника.

"Неотложните аварийно-възстановителни дейности са извършени още в първите два дни след срутването", каза министърът и потвърди, че един от най-сериозните въпроси е свързан с отводняването на земните пластове. "Трябва да бъдат взети проби както от скалната маса, която се е срутила, така и да бъде направено обследване за овлажняване и теч на вода в забоя и да бъдат предписани мерки", добави тя.

Регионалният министър Петя Аврамова присъства на първата копка на източния околовръстен път на Банско, за чийто първи етап са осигурени 1 милион лева.

Пред местната власт министърът пое ангажимент за финансиране на всички инфраструктурни проекти в курорта.

"Банско ще получи и моята подкрепа, и подкрепата на правителството за реализация на инфраструктурните обекти, които е заложила общината в своята инвестиционна програма", завърши Аврамова.