Нарушение на пътя в София, скандал и вадене на пистолет завърши с обвинителен акт, внесен в съда, съобщават от прокуратурата.

Инцидентът е станал на 24 юни, когато Е. М. с колата си "Опел Корса" е влязъл в еднопосочна улица в София. В същия момент обаче по нея и в правилната посока за движение карал А. Георгиев с джипа си "Рейндж Ровър". Водачът на корсата отбил в страни, за да се разминат, но шофьорът на джипа спрял пред него и долепил броните на двете коли, след което почнал да го бута назад, като се опитвал да го премести на тротоара. При вида на действията на Георгиев водачът на малката кола отишъл до джипа на обвиняемия и притеснено го запитал какво прави. Тогава Георгиев отворил предния ляв прозорец на автомобила си, извадил ръката си, в която държал пистолет, насочил го към лицето на М. и му казал: "Ще те застрелям!".

После водачът на опела сигнализирал за случилото се на тел. 112, вследствие на което на място бил изпратен патрул на 06 РУ СДВР. Служителите установили самоличността на двамата водачи, а по случая било образувано досъдебно производство.

Сега в хода на производството на Георгиев е повдигнато обвинение за хулиганство, извършено при управление на превозно средство. Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 19 септември 2018 г. е внесен обвинителен акт срещу Георгиев за описаното по-горе деяние. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.