След поредното нападение над медицински екип на Спешна помощ - този път в Петрич, пострадалите разказаха какво се е случило.

Пристигнали на адреса в ромската махала след получен сигнал за жена, на която й е прилошало. Фелдшерът е нападнат пръв, а шофьорът е ударен в лицето.

"Те бяха над 10 души в коридора. Как да мина през такава тълпа? Те на адреси не оставят човек да си свърши хубаво работата. Те постоянно си питат, искат хапчета. Питат за "Лексотан" откъде да го намерят, аз да им го дам. Аз им казах с личните си лекари да говорят, за да може в следващите три дни пациентката да го взима. В последния момент, по думите на един от тях - Альоша, съм бил блъснал вуйчото, а това не е вярно, защото аз си проправях път и си минах" , каза фелдшерът Иван Попов пред Нова телевизия.

"Фелдшерът се качваше към линейката, вратата беше отворена. Като погледнах към него, видях как младото момче го хваща за качулката, вдига ръката да го удари и аз викнах "Момче, какво правиш, спри се. Защо посягаш?". Другите роми го спираха да не прави така, но той се измъкна, извъртя се от другата страна на линейката, беше ми отворен прозореца, бях вътре. Питах го "Какво правиш?", а той ми каза "Сега ще видиш какво" и ме прасна през устата", спомня си шофьорът на линейката Асен Дюзов.

33-годишният мъж, нападнал екипа, е задържан. Негови близки се оплакаха, че фелдешерът е казал, че правят "цигански работи".