Началник на Районно управление на полицията в Пловдив е бил засечен от мобилен радар на патрул на "Пътна полиция" да шофира със 102 километра в час по булевард в града под тепетата, съобщиха "Plovdiv24" и "Трафик Нюз".

В понеделник, около 10.30 часа, белият "Мерцедес", управляван от висшия полицай, е заснет със скорост два пъти повече от разрешената. Автомобилът не е служебен, нито е бил оборудван със специална сигнализация.

Според неофициална информация на "Трафик Нюз" полицейският началник е забелязал радара и се е върнал при патрула. Очевидно ядосан, че е хванат в нарушение, той започнал да държи сметка на колегите си от КАТ, защо работят на негова територия, без той да е уведомен по надлежния ред.

Директорът на Областната дирекция на МВР Георги Чергов вече е назначил проверка по случая. Тя трябва да бъде извършена в най-кратък срок, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив.

Когато проверката приключи и съобразно резултатите, ще бъде взето съответното законово отношение към служителя на дирекцията. Тогава ще бъде оповестено и името му.