Ранените при верижната катастрофа от тази сутрин на автомагистрала "Струма" са 13, а не 16, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

В информацията за 13-те души, транспортирани от екипите на ЦСМП в лечебните заведения, са включени и пострадалите, които са транспортирани със собствен превоз, уточняват от ведомството и се извиняват за допуснатата неточност.

"От един път излезе една завеса, много гъста мъгла. Нищо не се виждаше и на косъм се разминахме от един ТИР. Добре, че карахме по бавно. Над 20 метра нищо не се виждаше напред", разказа очевидец на сблъсъка пред БНР.  

На мястото на инцидента пристигнаха десетки линейки и специализирани автомобили на пожарната. Над 2 часа екипите разрязваха ламарини и вадеха заклещените в колите хора. Движението по магистралата от Кресна до пътен възел Петрич беше спряно. По него се движеха само линейки и пожарни. Колоната от чакащи след катастрофата коли бяха пренасочени по обиколен маршрут.

В посока Кулата магистралата вече е отворена за движение. В посока София тя остава затворена заради работата на разследващите. След като приключи ще започне поетапното извозване на катастрофиралите автомобили.